LUNCA ILVEI
  

Lunca Ilvei
Lunca Ilvei
LUNCA ILVEI - este o comuna de munte situata în NE-ul Transilvaniei, la limita cu Bucovina, pe cursul superior al Vaii Ilva. Regiunea apartine Muntilor Bargau, cu altitudini cuprinse între 650 si 1450 m, si ofera conditii ideale pentru vacanta: aer curat, produse naturale si activitati specifice vietii la tara.
Peisajele sunt deosebit de pitoresti si reconfortante: culmi domoale dominate de maguri vulcanice, pasunile si finete ce se îmbina armonios cu padurile umbroase de conifere, ce adapostesc o fauna bogata si foarte diversa.
De pe magurile înalte, în zilele cu cer senin, se poate admira privelistea larg deschisa spre Depresiunea Transilvaniei si Tara Dornelor si spre crestele alpine ale Rodnei si Calimanilor.
Aceste meleaguri au cunoscut de-a lungul istoriei mai multe momente de înflorire. Exploatarea aurului din muntii Rodnei este cunoscuta înca din timpul stapanirii romane, portiuni din drumul Roman construit în acea perioada pastrandu-se si astazi în zona Tihuta. Mai apoi, în sec. XVIII - XIX, satele din aceasta zona au constituit un regiment graniceresc la granita de est a Imperiului austro-ungar si au beneficiat de o multitudine de privilegii economice, sociale si culturale, acordate de însusi Imparatul Franz Iosef, care a si vizitat aceste meleaguri.
Oamenii acestor locuri au fost totdeauna proprietari ai pamanturilor stramosesti. Folclorul si traditiile populare au fost bine pastrate si sunt si azi prezente în viata cotidiana a satului. Bucataria bazata pe produse naturale locale va da ocazia sa descoperiti mancaruri pline de savoare.
Daca veti alege Lunca Ilvei pentru o vacanta sau pentru un week-end, veti putea profita din plin de avantajele cadrului natural de exceptie în toate anotimpurile. Vara puteti face drumetii la stana sau izvoarele de apa minerala, va puteti initia în calarie sau face plimbari calare sau cu caruta. Iarna, puteti practica schiul de fond (se închireaza echipament), schi alpin, sau puteti face plimbari cu sania trasa de cai.
ACCESUL:
- cu trenul accelerat pe linia Cluj- Iasi pana la statia Lunca Ilvei.
- cu masina pe ruta Cluj - Dej - Salva - Nasaud - Ilva Mica - Lunca Ilvei ( 180 km)
Aici viata curge simplu, în armonie cu pamantul, plantele, ploaia, soarele, vantul. Aici aerul miroase a fan, a flori de camp, a brad...
Aici puteti petrece o vacanta minunata departe de stresul citadin.

"BUN VENIT LA LUNCA ILVEI!"

Descoperiti singur oferta turistica din LUNCA ILVEI
L U N C A  I L V E I
L U N C A  I L V E I
L U N C A  I L V E I
L U N C A  I L V E I
Lunca Ilvei - Alexandra
Lunca Ilvei - Balea
Lunca Ilvei - Ionasca
Lunca Ilvei - Tomuta
Pensiunea
CASA ALEXANDRA

Locuri: 22Detalii
Pensiunea
CASA BALEA

Locuri: 2Detalii
Pensiunea
CASA IONASCA

Locuri: 6Detalii
Pensiunea
CASA TOMUTA

Locuri: 3Detalii
L U N C A  I L V E I
     
LUNCA ILVEI
     
Pensiunea
CASA CONSTANTIN

Locuri: 6Detalii